1. Nu pleca de acasă fără să fi luat micul dejun
Oricât
de grăbită ai fi, nu uita că micul dejun este masa cea mai importantă
din zi, iar dacă vrei să slăbeşti trebuie să nu sari peste el.
Iată câteva variante de mic dejun propuse de nutriţionistul Mihaela Bilic:
- 1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cană de lapte cu 1,5% grăsime
- 1 felie de pâine integrală cu somon afumat, 5 măsline + 1 ou fiert
- 3 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) cu cremă de brânză light + 1 roşie, 1 castravete
- 1 felie de pâine unsă cu unt şi gem + 1 cană de lapte
- 1 felie de pâine, 2 felii şuncă slabă (muşchi file, cotlet, piept de pui afumat) + 1 iaurt mic/150 g
- 1 cutie (200 g) brânză proaspătă de vaci + 5 măsline + 1 ardei gras, 1 castravete
- Omletă
din 2 ouă (simplă sau cu şuncă, ciuperci, mărar) prăjită în tigaie
antiaderentă fără ulei + 2 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) + 1
roşie.
2. Nu consuma dulciuri la micul dejun
Consumând
alimente procesate şi dulci la micul dejun nu vei avea o senzaţie de
saţietate decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp, după care vei
constata că îţi este foarte foame. Astfel, vei fi tentată să faci
alegeri total nepotrivite şi hipercalorice între micul dejun şi prânz.
3. Nu ai voie să bei băuturi carbogazoase sau energizante la micul dejun
Nu
că ar fi indicate spre consum în restul zilei, dar măcar fereşte-te de
ele dimineaţa la prima oră. Mai ales dacă îţi stă gândul la cola! Evită
acest tip de băuturi şi prepară-ţi mai bine un suc energizant din fructe
proaspete şi legume. Merge de minune dimineaţa după ce ai băut în
prealabil un pahar de apă călduţă cu zeamă de lămâie care are un
puternic rol detoxifiant.
4. Nu ai voie să sari peste micul dejun şi să bei numai cafea
Renunţă
să mai bei cafea şi să fumezi ţigara de dimineaţă pe stomacul gol
pentru că această asociere este prima pe lista factorilor de risc pentru
cancerul colorectal.
“Glandele suprarenale produc mai mulţi
hormoni ai stresului atunci când consumi cofeină. Apoi aceste glande
obosesc şi devin leneşe prin supraprocesarea cofeinei. Acest lucru poate
duce la creşterea în greutate, încetinirea proceselor mentale, pierderi
de memorie şi deteriorarea generală a celulelor şi organelor”, ne atenţionează celebrul nutriţionist britanic Gillian McKeith.
5. Nu consuma alcool pe stomacul gol şi în prima parte a zilei
Da este adevarat ce scrie mai sus.Si sa nu se uite ca trebuie sa se bea cat mai multa apa.
RăspundețiȘtergere