Daca va place ce gasiti pe acest mic blog va rog sa imi spuneti, iar daca aveti si alte idei in legatura cu ce ar trebui sa scriu, subiecte sau pur si simplu opinii va rog sa o faceti.
Lasati comentarii sau like-uri la ce va place ca sa pot sa imi fac o idee legat de ce nu va place.

2012/01/29

Pentru o piele frumoasa....

Din cauza programului zilnic extrem de aglomerat, îţi rămâne tot mai puţin timp pentru îngrijirea pielii? Dacă răspunsul este afirmativ probabil ai observat şi tu cum pielea ta şi-a pierdut strălucirea şi aspectul sănătos, devenind tot mai ternă şi mai puţin catifelată.
Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să-şi piardă din elasticitate. Glandele sebacee îşi încetinesc şi ele activitatea, fapt pentru care tenul se usucă mai repede. Pielea devine mai fragilă, din cauza numărului scăzut de vase sanguine care irigă epiderma, iar tenul îşi pierde culoarea naturală şi tinerească. Pentru a avea o piele tânără şi sănătoasă tot timpul este necesară o îngrijire corespunzătoare. Când spunem îngrijire corespunzătoare a pielii, ne referim la evitarea soarelui, spălarea delicată şi aplicarea în mod regulat de creme hidratante şi emoliente. O îngrijire proactivă a pielii poate împiedica instalarea prematură a procesului natural de îmbătrânire şi, de asemenea, previni o serie de probleme de sănătate a epidermei.
Există unele obiceiuri sănătoase, pe care este cazul să le integrezi în stilul tău de viaţă, tocmai pentru a te bucura de un aspect tânăr şi strălucitor încă mulţi ani de acum înainte!

Asigură-ţi o hrană bună şi sănătoasă

Îngrijirea pielii începe întotodeauna de la alimentaţie. O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, bogată în legume şi fructe îţi va aduce aportul de vitamine şi antioxidanţi necesar pentru a avea o piele fină şi frumoasă. Poţi alege să consumi alimente bogate în vitaminele A,C,E, Zinc, cupru, mangan, eleniu şi acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. Rezultatele nu vor înceta să apară!

Protejează-te de soare!

Cei mai mari duşmani ai pielii sunt, fără îndoială, razele ultraviolete. Probabil că ţi-e greu să renunţi la visul tău de a avea în permanenţă, o piele bronzată, pentru care să te invidieze toate prietenele. Cu toate acestea, trebuie să ştii că soarele poate provoca leziuni ireversibile la nivelul tenului. Expunerea repetată şi prelungită la soare favorizează formarea de radicali liberi care agresează celulele cutanate şi provoacă moartea lor prematură.

Tenul are nevoie de masaj

Îngrijirea pielii constituie un proces extrem de important. Poţi optimiza eficacitatea cremelor hidratante printr-un ritual simplu şi plăcut: masajul facial! Masajul facial contribuie enorm la decontractarea muşchilor faciali, la îmblânzirea trăsăturilor şi a liniilor fine.
Adaptează cremele, loţiunile şi gelurile la tipul tău de piele
Există tratamente pentru fiecare tip de piele: sensibilă, uscată, mixtă, matură sau cu tedinţă de îngrăşare. Trebuie să identifici, mai întâi, tipul de ten pe care îl ai, apoi să aplici tratamente specifice. Încă de la primul rid, sunt recomandate măştile exfoliante! Acestea elimină celulele moarte şi stimulează regenerarea altor celule.
Ai grijă de pielea ta, încă din tinereţe!
Unii specialişti asigură că este necesară adoptarea unui tratament pentru ten încă din adolescenţă, pentru că şi pielea tânără trebuie să fie îngrijită şi protejată de razele UV şi de intemperii.
Încearcă să te laşi de fumat
Tutunul este un alt duşman al tenului tău, de care trebuie să scapi. Dacă fumezi şi te miri câteodată dimineaţa în faţa oglinzii, de ce ai un ten atât de tern, uscat şi cu un aspect inestetic, răspunsul se află în pacheţelul acela pe care îl porţi mereu în poşetă şi pe care scrie „Tutunul dăunează grav sănătăţii!”. Ei bine, tutunul dăunează grav şi frumuseţii tale!
Nu te stresa!
Stresul îţi face rău atât pe plan psihic cât şi pe plan fizic. Pentru tenul tău, stresul se traduce prin pete pe faţă şi riduri fine care, cu timpul, se vor accentua tot mai mult şi se vor integra în expresia ta facială. Produsele cosmetice te pot ajuta să le maschezi, dar în fiecare dimineaţă, te va întâmpina în oglindă chipul tău, cu urmele tuturor grimaselor pe care le-ai făcut la supărare şi la nervi. Aşa că nu aştepta să combaţi aceste semne, ci încearcă să le previi eliminând stresul din viaţa ta!
Odihneşte-te suficient!
Nu degeaba se tot vorbeşte de „somnul de frumuseţe”. Oboseala fizică are implicaţii serioase şi asupra tenului tău. În timpul somnului, celulele se regenerează şi se refac după agresiunile din timpul zilei (vânt, soare, praf, noxe, farduri). De aceea, este important să adopţi un tratament pentru ten şi în timpul nopţii: noile formule de creme destind şi repară epiderma, lăsând-o să respire.
Bea multă apă!
Apă, nu alcool şi nu băuturi carbogazoase! Nu te baza pe apa pe care o extrage organismul tău din ciorbiţa de la prânz, sau din salata de castraveţi şi roşii de la cină! Organismul tău are nevoie să fie hidratat corespunzător, mai ales vara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu