Daca va place ce gasiti pe acest mic blog va rog sa imi spuneti, iar daca aveti si alte idei in legatura cu ce ar trebui sa scriu, subiecte sau pur si simplu opinii va rog sa o faceti.
Lasati comentarii sau like-uri la ce va place ca sa pot sa imi fac o idee legat de ce nu va place.

2012/01/14

Slabire fara infometare

Daca ai pus cateva kilograme in plus pe tine din cauza meselor copioase de sarbatori iata cateva sfaturi pentru a scapa de ele :

  • Respectă un orar al meselor principale;
  • Aleargă măcar 10 minute pe zi sau mergi câte o oră la sala de fitness;
  • Evită mâncărurile grase şi dulciurile;
  • Renunţă la sucurile carbogazoase şi la alcool;
  • Nu mânca după ora 19:00;
  • Bazează-te mai mult pe salate de crudităţi şi 2-3 fructe în fiecare zi;
  • Elimină ronţăielile şi produsele de tip fast-food, prăjelile, sosurile cu maioneză, tocăturile.
In plus este bine de tinut minte ca unele alimente chiar ne ajuta in arderea grasimilor. Iata cateva dintre ele:
1. Ghimbirul --- Contine enzime care accelereaza digestia proteinelor, impiedicand depozitele de grasime. Preparati ceai din radacina de ghimbir si consuma-l inainte de masa.
2. Ardeiul iute --- Specialiştii susţin că ardeiul iute accelerează metabolismului, arde caloriile şi suprimă apetitul. Eficienţa acestuia este dată de o substanţă numită capsaicină. Aceasta stimulează producţia de endorfine şi adrenalină în organism şi creşte rata metabolismului după masă.
3. Cafeaua si ceaiul verde ---  O ceaşcă de cafea simplă, fără lapte şi poate doar cu puţin zahăr brut (sau extract de stevia rebaudiana care nu conţine calorii) te poate ajuta să arzi mai multe calorii, potrivit unui studiu apărut în publicaţia Physiology & Behavior. Se pare că rata metabolică creşte cu 16% în urma unui consum de cafea (nu şi cea decofeinizată) sau ceai verde.
4. Terciul de ovaz --- Terciul de ovăz care trebuie consumat dimineaţa împreună cu un fruct şi nuci/migdale/seminţe de floarea soarelui, deoarece va menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă.
5. Avocado ---  Conţine grăsimi bune care accelerează metabolismul. În plus, avocado este foarte bogat în nutrienţi care sunt esenţiali pentru sănătatea organismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu