Daca va place ce gasiti pe acest mic blog va rog sa imi spuneti, iar daca aveti si alte idei in legatura cu ce ar trebui sa scriu, subiecte sau pur si simplu opinii va rog sa o faceti.
Lasati comentarii sau like-uri la ce va place ca sa pot sa imi fac o idee legat de ce nu va place.

2012/10/17

Ambliopia ( Ochiul Lenes)

     Ambliopia reprezinta vederea slaba a unui ochi, care nu s-a dezvoltat normal in copilarie. De obicei este afectat un singur ochi, dar exista posibilitatea ca ambii ochi sa fie afectati.
Vederea copilului se dezvolta complet pana la varsta de 9-11 ani. Daca ambliopia se trateaza pana la aceasta varsta, boala poate fi corectata, iarvederea pastrata. dupa varsta de 11 ani, tratamentul este mut mai dificil.
Ambliopia poate fi cauzata de orice boala care afecteaza dezvoltarea normala a ochilor. In multe cazuri, afectiunile asociate cu ambliopia sunt ereditare.
Semne si simptome:
- vedere slaba la unul sau la ambii ochi
- copilul inchide unul din ochi atunci cand citeste sau se uita la televizor
- privire sasie
- copilul tine capul inclinat atunci cand priveste un obiect
   Ambliopia este dificil de detectat. Copilul poate sa nu fie constient ca are vederea mai slaba la un ochi. Daca nu prezinta "ochi incrucisati", sau alta anomalie evidenta, parintii nu au cum sa isi dea seama de prezenta bolii.
Tratament
Pentru corectarea ambliopiei copilul trebuie fortat sa foloseasca ochiul slab. Acest lucru se realizeaza de obicei prin acoperirea ochiului sanatos cateva saptamani sau luni. Chiar daca ochiul ambliopic isi recapata vederea, acoperirea ochiului sanatos, din cand in cand, este necesara pentru mentinerea rezultatelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu