Daca va place ce gasiti pe acest mic blog va rog sa imi spuneti, iar daca aveti si alte idei in legatura cu ce ar trebui sa scriu, subiecte sau pur si simplu opinii va rog sa o faceti.
Lasati comentarii sau like-uri la ce va place ca sa pot sa imi fac o idee legat de ce nu va place.

2012/10/17

Cum sa combatem oboseala?

Se stie prea bine ca in zilele noastre sa iti imparti viata intre cariera, familie si responsabilitatile sociale nu este un lucru usor, tocmai de aceea simtim ca suntem mereu lipsiti de energie.
De aceea este bine de stiut ca daca folosim cateva trucuri mici dar foarte utile, putem fi mai energici si mult mai activi.
Primul pas cu care trebuie inceputa ziua este MICUL DEJUN ----OBLIGATORIU------ daca sari peste micul dejun sau orice alta masa importanta, vei ajunge seara acasa cu o senzatie de foame exacerbata si vei devora tot din frigider. Alege carbohidrati cu un continut mare de fibre si apa, care au un efect de satietate. Evita carbohidratii rafinati, precum chips-uri sau covrigi. Proteinele ofera la randul lor satietate pentru o perioada mai mare de timp.
Zicala "mananca putin si des" este perfect valabila, deoarece modul de distribuire al caloriilor pe o zi, constitue un factor important in starea noastra fizica si psihica.
Un somn odihnitor ajuta la controlarea si echilibrarea apetitului alimentar. Odihna insuficienta si un somn preacar favorizeaza mancatul in exces, deoarece hormonii care regleaza apetitul nu mai functioneaza la capacitatea normala. Rezultatul este ca vei fi infometata tot timpul. Organismul tau are insa nevoie de odihna, nu de mancare.
Si bineinteles nu trebuie uitata MISCAREA, care mareste capacitatea organismului de a fi mult mai activ si rezistent. In acest fel vei reduce oboseala. Persoanele care fac miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi dorm mai bine si sunt mult mai relaxate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu