Daca va place ce gasiti pe acest mic blog va rog sa imi spuneti, iar daca aveti si alte idei in legatura cu ce ar trebui sa scriu, subiecte sau pur si simplu opinii va rog sa o faceti.
Lasati comentarii sau like-uri la ce va place ca sa pot sa imi fac o idee legat de ce nu va place.

2012/10/18

CU sau FARA carne?????.....

   Nu putem sa nu recunoastem ca am ajuns in punctul in care, noi practic nu mai avem o "masa fara CARNE", ceea ce nu este tocmai ideal. Nu ca as fi impotriva consumului de carne dar totusi......nici chiar asa. Trebuie sa invatam ce tip de carne este sanatoasa si ce tip nu, cat de des trebuie consumata, cand si cum.
Carnea se gaseste sub diverse forme, iar un exemplu ar fi mezelurile care au la baza diverse procedee cum ar fi fierbere, afumare sau uscare.
Pentru mine, fierberea este pe primul loc. De ce?..simplu...prin fierbere se distrug cei mai multi microbi, lucru care nu se poate spune in cazul mezelurilor afumate care se stiu a fi cancerigene. Exista desigur si mezeluri obtinute din carne tocata. Presupunand prin absurd ca aceasta carne tocata ar fi facuta din cele mai bune ingrediente si nu din "ramasite", aceste alimente sunt in continuare nesanatoase fiindca in compozitia lor sunt adaugati multi conservanti. Parizerul si crenwustii sunt probabil cele mai nesanatoase mezeluri.
In categoria "nesanatoase" putem include si pestele sarat si afumat care este cancerigen, la fel si conservele, care de aceea se numesc conserve.....de prea multi conservanti ce au in ele.
Este bine sa mancam carne - nu in fiecare zi, ci o data sau de doua ori pe saptamana. Este bine sa alegem variantele sanatoase si sa mancam cantitati moderate. Portia ideala are dimensiunile palmei tale. Carnea de pasare sau cea de vita fiarta este foarte santoasa si plina de vitamine si minerale iar pestele gras (in ciuda numelui sau) este cea mai buna alegere pentru curele de slabire. Carnea si pestele mai aduc cantitati importante de vitamine hidrosolubile din complexul B (B1,B2, B6, B12,vit.PP, acid folic), iar carnurile grase si ficatul contin cantitati mari de vitamine liposolubile (A si D). Cu exceptia ficatului, carnea si preparatele din carne sunt sarace in vitamina C. Ca elemente minerale, carnea si in special viscerele constituie o importanta sursa de Fe, K, P, Zn, Cu, iar pestele aduce in plus un aport crescut de I si Fl. Carnea este relativ saraca in Ca.
Urmatorul tabel prezinta continutul in substante nutritive ale carnii (calculate pentru 100 g de carne):

 Carnea - sanatoasa sau nu?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu