Daca va place ce gasiti pe acest mic blog va rog sa imi spuneti, iar daca aveti si alte idei in legatura cu ce ar trebui sa scriu, subiecte sau pur si simplu opinii va rog sa o faceti.
Lasati comentarii sau like-uri la ce va place ca sa pot sa imi fac o idee legat de ce nu va place.

2012/10/17

Sindromul Munchausen by Proxy

Munchausen by Proxy este o tulburare mintala in cadrul careia o persoana raneste intentionat o alta ( de obicei proprii copii) pentru a capata atentie sau beneficii din partea unei terte persoane.
Motivatia este aceea ca cel bolnav joaca el insusi rolul de victima din cauza unor dificultati emotionale severe, care apartin de grupa tulburarilor facticioase. Sindromul apare de obicei la persoane cu tulburari de personalitate si cel care o are simte nevoia sa simuleze o anumita maladie prin care cauta sa beneficieze de ingrijiri medicale pentru afectiunea sa imaginara, potrivit Indopedia.
Munchausen by Proxy se deosebeste de sindromul Münchausen prin aceea ca mijlocul prin care mama sau adultul afectat obtine atentia medicala este, de regula, propriul copil sau, mai rar, o ruda, o persoana, sau un grup de persoane aflate in grija sa si care este utilizat ca surogat.
Prezentandu-se intotdeauna foarte ingrijorat si protector el va falsifica istoricul bolii surogatului si-i va cauza afectiuni grave, provocate sau simulate, mutilari etc. care adesea pot fi letale.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu